Vind een kinedo installateur
Peuter met schuim op het hoofd zit in bad

5 tips voor het inrichten van een kindvriendelijke badkamer

overzicht

Het inrichten van een kindvriendelijke badkamer is essentieel om zowel veiligheid als plezier te garanderen. Ontdek in dit artikel vijf tips die helpen bij het creëren van een praktische en aantrekkelijke ruimte voor zowel jou als je kind(eren).

 

1. Implementeer veiligheidsoplossingen

De belangrijkste overweging in een kindvriendelijke badkamer is veiligheid. Installeer een douchebak met antisliplaag en antislipmateriaal op de badkamervloer om het risico op uitglijden en vallen te verminderen. Om nog meer veiligheid te garanderen, kan je jouw douche uitrusten met accessoires zoals een beugel of zitje.

Thermostatische mengkranen zijn aanbevolen omdat ze voorkomen dat het water te heet wordt en beschermen tegen verbrandingen. Goede verlichting is cruciaal om ervoor te zorgen dat kinderen duidelijk kunnen zien en veilig kunnen bewegen in de badkamer.

 

2. Verhoog toegankelijkheid en gebruiksgemak

Pas de hoogte van wastafels en opbergruimtes aan zodat ze toegankelijk zijn voor kinderen. Door het gebruik van verstelbare systemen of stevige opstapjes kunnen kinderen gemakkelijk bij de wastafel en zelfstandig hun handen wassen of tanden poetsen. Dit bevordert hun onafhankelijkheid en maakt de badkamerervaring aangenamer.

 

3. Voorzie flexibiliteit voor groei

Kies voor aanpasbare en flexibele ontwerpelementen die meegroeien met je kind. Verstelbare douchekoppen, modulaire opbergsystemen en multifunctionele badkamermeubels zijn ideale keuzes. Deze aanpasbaarheid zorgt ervoor dat de badkamer op lange termijn functioneel blijft voor je groeiende kind.

 

4. Integreer leuke en educatieve elementen

Maak van de badkamer een leuke plek die kinderen aanspreekt. Gebruik levendige kleuren, thematische wanddecoraties en interactieve speeltjes die ook educatief zijn. Dit kan de interesse van kinderen in persoonlijke verzorging verhogen en hen extra motiveren om zich te wassen.

 

5. Installeer een bad

Een bad biedt veelzijdige voordelen voor gezinnen. Het is perfect voor het baden van jonge kinderen, biedt ruimte voor spelen met water en is ideaal voor ontspannen gezinsmomenten. Een bad in de badkamer voegt een element van plezier en comfort toe, dat zowel door ouders als door kinderen gewaardeerd zal worden.

Bij Kinedo vind je veel douches die zijn uitgerust met antislipoppervlakken en accessoires die de veiligheid verhogen.

 

Kies nu jouw kindvriendelijke douche uit