Vind een kinedo installateur
DUOcombinatie bad-douche

Renovatie badkamer: kies je een bad, douche of de combinatie?

overzicht

Wanneer je je badkamer renoveert, sta je voor vele keuzes, maar één van de belangrijkste beslissingen is misschien wel of je kiest voor een bad, een douche, of een combinatie van beide. Deze keuze hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte, en je levensstijl. We helpen je op weg in het maken van je keuze.

 

De voordelen van een douche

Bij de renovatie van je badkamer kun je kiezen tussen een inloopdouche of een douchecabine. Inloopdouches bieden een moderne, ruimtelijke uitstraling en zijn ideaal voor toegankelijkheid met een drempelloze instap. Douchecabines zijn praktisch, onderhoudsvriendelijk en efficiënt, perfect voor kleinere ruimtes. Overweeg je behoeften en de beschikbare ruimte om te bepalen welke optie het beste past bij je badkamerinrichting.

Een douche kan een milieuvriendelijkere optie zijn dan een bad, vooral als het gaat om water- en energieverbruik. Douches verbruiken over het algemeen minder water per gebruik, wat kan helpen bij het verminderen van je (warm) waterverbruik.

Een douche in een moderen badkamer

De luxe van een bad

Als je de ruimte hebt, biedt een bad een perfecte plek om te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Het is de perfecte oplossing voor wie de voorkeur geeft aan een ontspannend moment na een lange dag. Een bad is ook ideaal voor gezinnen met jonge kinderen waarbij baden het handigste is.

vrouw in bad met schuim

De praktische bad-douchecombinatie

Een ‘bad douche combinatie’ biedt het beste van beide werelden en is perfect voor degenen die niet willen kiezen tussen de snelheid en efficiëntie van een douche en het comfort van een bad. Deze combinatie is een slimme keuze voor huishoudens met diverse behoeften, biedt ruimte voor de kinderen om te baden en een snelle douche voor de ochtendrush.

Ontdek hier onze bad-douchecombinatie DUO.

Overwegingen bij je keuze

Neem de tijd om je dagelijkse routines en de ruimtelijke beperkingen van je badkamer te evalueren. Met de juiste planning en keuze kan je badkamerrenovatie zowel de functionaliteit als de stijl van je huis verhogen, terwijl je geniet van het dagelijks comfort dat je nieuwe ruimte biedt.

Bij het maken van je keuze overweeg je, naast je voorkeuren en beschikbare ruimte, ook best de toekomstige verkoopwaarde van je huis. Een goed ingerichte badkamer met zowel een bad als een douche kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Denk ook aan de behoeften van je gezin op lange termijn, vooral als je plant om lang in je huis te blijven wonen.

 

Kies nu jouw douche of douche-badcombinatie uit