Vind een kinedo installateur
vrouw die in haar bad zit in haar badkamer die ze aan het renoveren zijn.

Bad vervangen door een douche: de ultieme checklist

overzicht

Ben je van plan je oude bad te vervangen door een moderne douche? Deze overstap kan niet alleen de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van je badkamer verbeteren, maar het kan ook de uitstraling en functionaliteit van je ruimte verfrissen. Volg deze ultieme checklist om ervoor te zorgen dat je transitie van bad naar douche soepel verloopt.

 

1. Overweeg je behoeften en ruimte

Denk goed na over je behoeften en de beschikbare ruimte. Een douche is vaak toegankelijker voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit en biedt een snelle en efficiënte manier om je te wassen. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op om te bepalen welk type douche het beste past.

 

2. Kies het juiste type douche

Er zijn diverse douchetypes die je kunt overwegen. Van inloopdouches die een strakke, moderne look bieden tot douchecabines die compleet zijn afgesloten voor extra privacy. Beslis welk type douche het beste past bij de stijl en functie van je badkamer.

 

3. Beoordeel en pas loodgieterij aan

Controleer of je huidige loodgieterij aangepast moet worden voor de installatie van een nieuwe douche. Dit kan inhouden dat je de locatie van de afvoer en watertoevoer moet wijzigen, afhankelijk van het type douche dat je kiest.

 

4. Verwijder het oude bad

Plan het verwijderen van je oude bad zorgvuldig. Zorg dat je de juiste gereedschappen en voldoende hulp hebt om het bad veilig te demonteren en af te voeren, vooral als het van zwaar materiaal zoals gietijzer is.

 

5. Installeer de nieuwe douche

Volg de montage-instructies van de fabrikant nauwgezet of schakel een professional in om de nieuwe douche te installeren. Zorg ervoor dat alle aansluitingen waterdicht zijn om lekkages te voorkomen.

 

6. Voeg de laatste details toe

Rond je de installatie af met het aanbrengen van tegels, douchegordijnen, glazen deuren en verlichting om je nieuwe douche compleet te maken.

Geen zin om te knoeien met tegelwerk, douchegordijnen en glazen deuren? Kies voor een douchewand, douchecabine of stijlvolle wandpanelen van Kinedo.

 

7. Onderhoud en zorg

Een nieuwe douche vereist regelmatig onderhoud om in topconditie te blijven. Reinig de douche regelmatig om kalkaanslag en schimmel te voorkomen, en controleer de afdichtingen en kranen op slijtage.

 

Heel wat tijd en zorgen besparen? Kies voor Kinemagic

Op zoek naar een veilige en stijlvolle doucheoplossing? Onze Kinemagic douche is een innovatieve doucheoplossing die veiligheid en comfort combineert. Deze douche is ontworpen voor snelle installatie en kan uitgerust worden met accessoires voor een nóg betere douche-ervaring. En dat zonder ingrijpende werkzaamheden, binnen een dag.

Ontdek meer over Kinemagic

Download onze catalogus

Download nu
Download onze catalogus